FysioFitness

FysioFitness, ook wel Medische Fitness genoemd, is meer en verantwoord bewegen onder leiding van een fysiotherapeut in groepen van maximaal 8 deelnemers om optimale begeleiding te garanderen.

Doel:
Het aanleren van goed beweeggedrag, een gezonde leefstijl en het opbouwen van belasting, belastbaarheid en conditie van het houdings- en bewegingsapparaat ter:

  • preventie van klachten met betrekking tot dagelijks bewegen, arbeid en sport
  • voorkoming van terugkeer van klachten bijvoorbeeld na een fysiotherapeutische behandelserie
  • versnelling van aanvang arbeid en/of sport na een verzuimperiode door ziekte en/of blessure.

Middel:
Oefeningen voor verbeteren en/of onderhouden van beweeglijkheid, spierkracht, co÷rdinatie, conditie, stabiliteit en houding. Een ieder volgt zijn persoonlijke oefenschema gericht op een van tevoren bepaalde doelstelling.

Apparaten:
Er wordt gebruik gemaakt van diverse apparatuur, zoals loopband, pulley-apparaten met div. gewichten, ergofiets, crosstrainer, stepper, roeimachine en abb-roller (=buikspierapparaat), zo nodig met gebruik hartslagmeting.

Dagen en tijden:
De training duurt ca 1 uur heeft de volgende aanvangstijden:

Maandag:     17.00, 19.00 en 20.00 uur
Dinsdag:     16.00 en 17.00 uur
Donderdag:     17.00, 19.00 en 20.00 uur
Vrijdag:     11.00 uur

Het dragen van gemakkelijk zittende sportkleding en sportschoenen wordt aanbevolen.

Intake:
Vooraf dient er een intake plaats te hebben om de doelstelling van de training te bepalen en voor het opstellen van een individueel trainingsprogramma. Het afnemen van een conditietest behoort tot de mogelijkheden.

Voor de tarieven verwijs ik u naar de tarieven pagina.

N.B. FysioFitness valt niet onder de regulier fysiotherapie en de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Deelname vindt plaats op eigen initiatief en kosten. Sommige zorgverzekeraars echter geven een gedeeltelijke vergoeding. Raadpleeg hiervoor uw polis.